Читај ми!

После три ноћи проведене у пабу због мећаве, многи нису хтели да иду кући

Грталица за снег је успела да се пробије до паба "Tan Hill Inn" подигнутог на највишој надморској висини у Великој Британији и ослободи госте који су три ноћи били заробљени снежним наносима које је донела олуја Арвен.

На врху Јоркшир Дејлса, на 528 метара надморске висине и 18 километара од најближег града, налази се најизолованији паб у Британији, "Tan Hill Inn" смештен у кућу из 17. века која се уједно сматра за једину зграду у Великој Британији изграђену на тој висини.

Шездесетак гостију који су допутовали у петак увече да би уживали у концерту трибјут бенда групе „Оејзис“ када је олуја Арвен погодина Уједињено Краљевство, остало је завејано током викенда.

После тродневног дружења проведеног у игрању паб квизова, друштвених игара и певања уз караоке, поред гостију и чланови „Ноејзиса“ су у понедељак ујутру успели да ископају своја возила из снега и крену стазом коју је раскрчила грталица.

Мећава је направила снежне наносе око паба високе преко два метра, да су спасиоци морали да просеку тунел до улазних врата, али су путеви остали непроходни због снажног ветра који је оборио далеководе.

Поред акустичних наступа „Ноејсиса“ – који су сада добили надимак „Сноу-ејсис“ (Snow-asis) – како је навела генерална менаџерка паба, Никол Таунсенд – гости су гледали филмове и уживали у традиционалном недељном ручку.

„Сви гости су били дивни, тако да смо имали невероватну срећу. Били су пуни подршке, разумевања и стрпљења“, испричала је Таунсенд за јутарњи програм Ај-Ти-Вија и додала да су гости помагали у чишћењу и припремању ручка. „Пристали су и да деле собе с онима који нису имали резервисану, неки су чак спавали и на софама и поду“, додала је.

„Дружили су се и певали, било је као окупљање добрих пријатеља... Једна госпођа је рекла да и не жели да оде и већ су заказали поновно окупљање“, тврди Никол.

Поред хране, пића и забаве, менаџерка наглашава и да се особље „побринуло да се води рачуна о личној хигијени“.

„Сви смо се спијатељили. Звучи мало као клише, али стварно сви су дошли као странци, а одлазе као пријатељи“, навела је менаџерка за Би-Би-Си Радио 4.

Ово није први случај да је "Tan Hall Inn" остао завејан снегом. Пет дана су 2013. године у пабу била заробљени запослени и четири госта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво