Читај ми!

Истражите олупину Титаника на дну Атлантског океана за 250.000 долара

За људе који желе да посете олупину чувеног Титаника, за 250.000 долара то могу са организацијом „OceanGate Expeditions“, која вас у подморници спушта на 12.500 стопа дубине, испод хладних вода северног Атлантског океана.

Титаник је потонуо 1. маја 1912. одневши 1.500 путника и посаду са собом у дубине Атлантског океана. Национална управа за океане и атмосферу тврди да ће структура брода пасти у наредних четрдесет година, па је поход потонулом броду све популарнији.

Током година око потонулог брода Титаник, било је пуно мистерија и недоуница. Непотопиви брод, како су многи мислили, ипак је нестао у водама хладног северног Атлантика.

Организација „OceanGate Expeditions", за цену од 250.000 долара испуниће вам жељу. Путовање траје осам дана, а воде је истраживачи са брода „Њуфаунленд", из Канаде.

Ронилачко искуство траје око девет сати, а радознали посетиоци налазе се у подморници, која је направљена од титанијума и угљеника, а у којој може бити пет особа. То су подморнице које су безбедне и опремљене савременом опремом.

„Нашој посади помогли су стручњаци да прикупи и обради мноштво фотографија и видео записа високе резолуције", рекао је Стоктон Раш, председник организације „OceanGate Expeditions".

Пилот подморнице који је ветеран истакао је да је током последњих 30 година, на локацију потонућа Титаника ишао преко 30 пута. Најузбудљивији део брода је његов лук.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво