Читај ми!

Меда ушао у продавницу, прво дезинфиковао шапе

Запослени у продавници „Севен-елевен“ у Калифорнији снимили су медведа који је, као да му је то део свакодневне рутине, гурнуо улазна врата, и ушао у радњу.

Рејчел Дакузин, запослена у продавници у области језера Тахо, рекла је да је приметила медведа како корача испред продавнице, и да је одмах ушла унутра да позове хитне службе за помоћ.

Снимила је и видео на коме се види како ју је медвед пратио, и гурнуо врата продавнице.

Један од запослених викао је на медведа и терао га, док је животиња њушком активирала аутоматски дозатор средства за дезинфекцију руку.

Рејчел је рекла да је хитна служба стигла на лице места, и да је особље употребило гумене метке да уплаше медведа. Ипак, како запослени у радњи кажу, несвакидашњи посетилац вратио се неколико сати касније да поново копа по смећу у конетјнеру испред радње.

Кевин Томас, регионални менаџер Калифорнијског одељења за рибе и дивље животиње, рекао је да је медвед чипован што указује на то да је раније ухваћен и означен као део програма обележавања у басену Тахоа.

„Овакво понашање није типично за медведе. То је научено понашање у потрази за људским изворима хране, а не у потрази за храном у дивљини. Језеро Тахо има богату популацију медведа и они често ступају у интеракцију са домовима и предузећима у потрази за храном", објаснио је Томас.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво