Читај ми!

На Олимпијади брада и бркова у Немачкој, бербери изабрали најлепше

Око стотину мушкараца са брадом и брковима учествовало је на такмичењу у немачкој покрајини Доња Баварска како би утврдили ко има најлепше, најнегованије и најбоље бркове и браду.

Такмичари су дошли из Холандије, Аустрије, Италије, Швајцарске и Израела, као и Немачке да би се такмичили на Олимпијским играма браде и немачком првенству браде које се одржава у граду Егинг ам Зе у Доњој Баварској.

Такмичили су се у низу категорија, од „Далијевих бркова“ до „мускетарских“, као и у категорији „природних“, за учеснике који не користе козметичке производе за стилизацију бркова и браде.

Жири од седам обучених фризера и берберина изабрао је најбоље.

„Нега браде је заправо најважнија ствар“, наводи Кристијан Фајхт, председник Источнобаварског клуба браде и бркова, који је домаћин такмичења.

Чланови жирија процењују такмичарске браде како у погледу густине, тако и дужине.

Док су Олимпијске игре браде и бркова биле отворене за све, они који су се такмичили на националном првенству морали су да буду становници или барем чланови клуба.

Један од чланова жирија, аустријски фризер и берберин, Јохан Гласер истиче да су све браде које је видео сјајне, али да се одређене истичу пре свега по детаљима и завршној обради.

„Како је брада ошишана, да ли је негована, да ли је обријана, чиста, да ли се сија. Све су то ствари које се процењују“, објашњава Гласер.

„Лак за косу и фен су две основне ствари које се највише користе. За бркове се користи восак, неки се куну у њега, а други користе пену за косу. Али стари добри лак за косу и фен су основни за лепе бркове“, сматра Кристијан Фајхт, председник Источнобаварског клуба.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво