Читај ми!

Оде „Гандалф“ у пензију, Нови Зеланд дао отказ свом чаробњаку

Чаробњак Новог Зеланда, вероватно једини званично државно постављени чаробњак на свету, скинут је са платног списка после 23 године на том месту.

Чаробњака, којем је право име Ијан Бракенбери Ченел (88), запослио је пре две деценије градски савет Крајсчерча да би промовисао град кроз „чинове чаробњаштва и друге чаробњачке услуге“.

Годишње је за то примао 16.000 долара, а до сада је укупно плаћен 368.000 долара.

Рођени Енглез, Ченел је почео да обавља услуге чаробњаштва и забављања у јавности убрзо након што је дошао на Нови Зеланд 1976. године. Када је градски савет покушао првобитно да га заустави, становници су протестовали.

Новозеландско удружење управника галерија прогласило га је 1982. године ходајућим уметничким делом, а 1990. године тадашњи премијер Мајк Мур замолио га је да постане чаробњак Новог Зеланда.

„Забринут сам што ваше чаробњаштво није на располагању читавој нацији“, написао је Мур.

Од тада је редовно изводио своје чаробњаштво у Крајстчерчу, али и изводио кишне плесове широм Новог Зеланда и Аустралије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво