Читај ми!

Бенксијева слика исечена на фронцле три пута скупља сада него када је била читава

Слика „Девојка са балоном“ мистериозног британског уметника Бенксија, коју је уметник одмах после завршене продаје за 1,36 милиона долара исцепао, поново ће се појавити на аукцији, само овога пута је њена вредност три пута већа.

Бенкси је шокирао уметнички свет 2018. године када је у рам слике која се продавала на аукцији уградио механизам за сечење, а онда га активирао одмах након што је продата.

Резултат је био слика потпуно исцепана на фронцле. „Иде, иде, отишло је...“, прокоментарисао је тада британски уметник.

Три године касније, исцепана Девојка са балоном прекрштена је у Љубав је у канти и треба поново да се појави на аукцији. Овога пута у лондонском „Кристију“.

Оно што је помало невероватно јесте да стручњаци очекују да ће бити продата за најмање 4 милиона фунти (4,7 милиона евра), што је три пута већа цена него она коју је првобитно достигла.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво