Читај ми!

Свемирски туристи директно из орбите поручили Тому Крузу да га радо примају за помоћника

Свемирски туристи који већ 48 сати круже око Земље у свемирском броду „Спејс екса“ разговарали су из орбите са славним глумцем Томом Крузом, звоном су дали знак за затварање берзе и одговарали на питања деце која се лече од рака у болници „Сент Џуд“ у Мемфису.

Цивилна посада „Инспирација 4“ која је одлетела у Земљину орбиту разговарала је са глумцем Томом Крузом из свемира и пренела му своја искуства, с обзиром на то да би он требало да сними, како је најављено, „бестежински“ филм у Међународној свемирској станици у сарадњи са компанијом Илона Маска.

Чланови мисије „Инспирација 4“ су холивудској звезди поручили да га радо примају за свог помоћника, ословљавајући га као Маверика, по лику који је тумачио у филму Топ ган.

Иначе, мисију је ангажовао амерички милијардер Џаред Ајзакмен, оснивач и извршни директор компаније за финансијске услуге „Шифт фор пејмент“, који је уједно и искусан пилот, за прикупљање 200 милиона долара за Дечју онколошку клинику „Сент Џуд“ у Мемфису. Ајзакмен је донирао половину предвиђене суме пре лансирања.

Чланица посаде, Хејли Арчењук, у директном укључењу током ћаскања са малим пацијентима показала им је спектакуларан поглед који се пружа са њихове куполе. Током разговора са малим пацијентима, једно дете је питало да ли су видели ванземаљце, а друго се питало: „Да ли има крава на Месецу?“.

Ајзакмен, Арчењук и друга два члана посаде, Сијан Проктор и Крис Семборски, одлетели су 16. септембра на ракети „Спејс екса“ која их је подигла 575 километара изнад Земље, даље од Међународне свемирске станице или свемирског телескопа Хабл и најудаљенија је тачка на коју је човек отишао још од лета „Апола“ на Месец 1972. године.

Од тада посада прикупља медицинске податке о томе како су њихова тела реаговала на одсуство гравитације, разговарају са пријатељима и породицом на Земљи и уживају у погледу.

Како је предвиђено, потпуно аутоматизована капсула „Кру драгон" испалиће своје кочионе ракете и припремити се за пад у Атлантски океан у близини Кејп Канаверала у ноћи између суботе и недеље, чиме ће бити завршено ово тродневно путовање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво