Читај ми!

Први човек немачких бициклиста назвао афричке такмичаре „јахачима камила“

Директор за бициклизам Немачког олимпијског комитета Патрик Мостер послат је кући из Токија зато што је бодрећи своје бициклисте двојицу такмичара из Африке назвао „јахачима камила“.

Немачки олимпијски комитет одмах је због расистичких коментара послао кући Мостера, који се извинио правдајући се да га је понела атмосфера такмичења.

Док је немачки бициклиста Никијас Арнт јурио за двојицом такмичара из Африке, Мостер га је бодрио речима и више пута викнуо: „Држи те јахаче камила.“

Арндт је у том тренутку покушавао да стигне Алжирца Азедина Лагаба и Еритрејца Амануела Гебрајгзабира.

Током живог преноса, коментатор немачке ТВ АРД Флоријан Нас остао је запањен.

„Ако сам добро разумео оно што је викао, то је било потпуно погрешно. Не знам шта да кажем. За тако нешто нема места у спорту“, рекао је Нас.

Упркос томе што је Мостерово извињење прихваћено као искрено, из Немачког олимпијског комитета је саопштено да је он прекршио „олимпијске вредности“.

„Нема компромиса када су у питању фер плеј, поштовање и толеранција“, саопштили су из Немачког олимпијског комитета.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво