Читај ми!

Кинески тајкун гради палату од 600 милиона евра усред Лондона: Не можемо да га спречимо

Милијардер Ченг Чунгћи добио је зелено светло за градњу огромне осмоспратне „палате“ која гледа на Хајд парк.

Кинески грађевински тајкун преуредиће некретнину на адреси 2-8А Рутланд гејт у Најтсбриџу у пространу палату од 5.782 квадратна метра.

Стручњаци истичу да би то могла да постане најскупља приватна стамбена некретнина у Британији, вредна 600 милиона евра кад буде завршена.

Чеунг је грађевину у центру Лондона, која је првобитно 1860-их изгађена као дом за четири породице, купио ове године за 240 милиона евра.

Претходни власник био је саудијски принц Султан бин Абдулазиз, који је преминуо 2011. године, а који ју је преуредио у резиденцију са 45 соба.

Градски савет Вестминистера одобрио је кинеском тајкуну захтев да делимично сруши, реконструише и преуреди фасаду и кров, као и да дода велику терасу на петом спрату.

Дозвола долази након што је савет усвојио забрану на градњу нових пространих вила већих од 150 квадрата у намери да се отвори више простора за градњу објеката са приступачнијим ценама квадрата.

Локални савет каже да није могао да спречи пројекат Чеунга зато што је зграда и даље класификована као појединачни дом и по правилима планирања дозвољено је да буде преуређен или замењен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво