Читај ми!

Паклено вруће у Москви – најтоплији јун у последњих 120 година, а биће још горе

Московљани се добрано презнојавају ових дана, а понедељак 21. јун са 34,7 степени Целзијуса био је најтоплији јунски дан у последњих 120 година. Рекорд би могао кратко да потраје јер се наредних дана очекује још топлије време.

Последњи јун, када је забележена виша температура, био је далеке 1901. године, а руски метеоролози приписују температурни рекорд глобалном загревању.

Руски хидрометеоролошки завод, који води евиденцију температуре од 1881. године, предвиђа да ће у четвртак и петак температуре прећи и 35 степени Целзијуса.

„Температуре забележене у Москви ових дана су без преседана у последњих 120 година, а разлог за то су климатске промене“, навела је Марина Макарова из „Росхидромета“.

Највиша икада измерена температура у Москви била је изнад 38 степени Целзијуса и то 10. јула 2010. године, када је западни део Русије погодио страховит топлотни талас праћен пожарима.

Санкт Петербург, други по величини град у Русији, који лежи 600 километара северозападно од Москве, такође је „прокувао" са температурама које су достигле 34 степени.  

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво