Читај ми!

Лет „за нигде" аустралијска авио-компанија продала у рекордном року

Авио-компанија „Квантас“ нуди нови „лет за нигде“ који ће становницима Аустралије, жељним путовања, пружити прилику да се диве мајском супермесецу, и потпуном помрачењу Месеца са висине веће од 12 километара.

Ако сте се надали да су карте и даље у продаји, немате среће - у авиокомпанији су се похвалили да су распродате у „рекордном року" - тачније за 2,5 минута. 

Цене карата биле су у износу од 386 америчких долара за економску класу, до 1.160 долара за пословну класу. 

Лет обећава спектакуларан поглед на Месец. Из авиокомпаније су истакли да сарађују са астрономом докторком Ванесом Мос на прављењу најбоље руте лета изнад Тихог океана.

Др Ванеса Мос ће бити у авиону како би информисала путнике о чињеницама о супермесецу и помрачењу.

У Наси су објаснили да ће 26. маја, Месец бити у најближем орбиталном положају према Земљи, што ће га учинити већим и светлијим за људско око.

Из неких делова света чиниће се да Месец поприма црвенкасту нијансу, која потиче од сунчеве светлости која се филтрира кроз Земљину атмосферу.

Међутим, америчка свемирска агенција додаје да је „тешко предвидети" како и колико ће Месец изгледати црвено, јер на то такође може утицати концентрација разних честица у атмосфери.

Потпуно помрачење Месеца, једино у 2021. години, требало би да буде видљиво из Аустралије, Новог Зеланда, неких пацифичких територија и западне обале САД.

За лет, који ће трајати три сата, изабран је „боинг 787 дримјалнер" јер има идеалне прозоре за што боље осматрање Месеца.

Путници ће морати да носе маске и да се држе прописане удаљености због заштитних мера током пандемије.

Осим „Квантаса", „летове за нигде", у оквиру посебних тура, имале су и компаније "All Nippon Airways", "EVA Air" и "Hong Kong Express".

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво