Читај ми!

Милијардер из Јапана, пре пута на Месец, прво би да „скокне“ до Међународне свемирске станице

Јапански модни магнат Јусаку Маезава већ је резервисао карту за пут око Месеца, али најпре планира посету Међународној свемирској станици.

Маезава је резервисао вожњу до Месеца Масковим „Спеј ексом", али, како је објавио на Твитеру, план је да прво посети Међународну свемирску станицу (МСС).

Платио је два места у руској капсули „Сојуз“ а у 12-одневну мисију креће у децембру са својим помоћником и професионалним космонаутом.

„Тако сам знатижељан...  Какав је живот у свемиру? Планирам да то откријем лично, и поделим са светом", рекао је Маезава.

Богаташ из Јапана ће бити прва особа која ће платити свој пут до свемирске станице после више од једне деценије, а организатори мисије, одбили су да објаве трошкове и цену по којој је Маезава решио да путује до МСС.

Од 2001. до 2009. године, на МСС отишло је седам туриста.

Када је реч о путовању до Месеца, Маезава у ту авантуру креће 2023. године, са још осморо путника који се бирају на посебном такмичењу.

Маезави (45), који је основач малопродајног ланца продавница одеће, придружиће се фотограф и асистент Јозо Хирано.

Пратиће их руски космонаут Александар Мисуркин, који је провео скоро годину дана на свемирској станици у две одвојене мисије. Лансирање је заказано за 8. децембар из Казахстана.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво