Читај ми!

Сунчање и излежавање или одбојка - у чему је проблем на плажама Аустралије

У Аустралији разматрају одлуку којом би одбојка на плажама била забрањена. Власти су се на тај корак одлучиле због све чешћих притужби посетиоца плажа, који сматрају да је реч о „ризичној активности".

На познатим плажама Сиднеја „Бонди" и „Тамарама", одбојка на песку је уобичајен призор.

На тим плажама дозвољено је постављање три, односно четири мреже за одбојку, коју доносе сами играчи. 

Одбојкаши, поред доношења сопствене опреме, морају да поштују јасна правила понашања са списка који је одобрило веће предграђа Сиднеја -  Вејверли. 

Правила прописују употребу искључиво меканих лаганих лопти и неометање других посетилаца плаже.

Ипак, жалбе грађана, навеле су локалне представнике да преиспитају правила још једном, па и да разматрају питање укидања одбојке на плажи. 

У току су консултације савета Вејверлија са представницима посетилаца плажа, а локални Морнинг хералдон сандеј преноси да би резултат могла бити нова додатна ограничења, мањи број мрежа или једноставно - потпуна забрана играња одбојке на плажи.

Ипак, градоначелница Вејверлија Пола Меселос рекла је да је још рано излазити са закључцима, јер се очекује да Савет најпре усвоји Извештај после консултација. Тек онда следи усвајање евентуалних забрана.

Консултације треба да се заврше 17. маја, а до тада, редари на плажама, имају права да нареде извесна ограничења играчима одбојке на плажи, како би се спречили конфликти са посетиоцима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво