Читај ми!

Што скупљи хотел на Малти резервишете, више ћете зарадити

Како би оживели туризам после пандемије коронавируса, власти Малте су најавили план новчаног подстицања туриста који се од јуна одлуче да одседну у хотелима ове острвске државе.

Како наводи магазин Travel and leasure, Министарство туризма Малте сваком посетиоцу који резервише боравак од три ноћи у одређеним хотелима са три до пет звездица, исплатиће новчану надокнаду.

Туристи који одседну у хотелима с пет звездица добијаће 100 евра по особи за сваку резервацију, док ће гости у хотелу са четири звездице „зарадити“ 75, а они у хотелу са три, 50 евра.

Министар туризма Клејтон Бартоло додао је да ће и хотели давати исти износ својим гостима, тако да би сваки посетилац могао да добије и до 200 евра за тродневни боравак у хотелу са пет звездица. Они који оду на острво Гоцо, друго по величини острво Малтешког архипелага, добијају још додатних 10 одсто подстицаја.

Са три и по милиона евра предвиђених за покретање туризма после пандемије, Малта се нада да може привући више од 35.000 туриста.

Тренутно Малта је још увек у делимичној блокади због пандемије и тек недавно су кренули са делимичним отварањем. Дужи период су радиле само продавнице основних животних намирница, а остале трговине ће бити отворне од 26. априла. Од тог датума ће и групе од четири особе моћи да се окупе на јавном месту, како се наводи на сајту туристичке организације Малте.

Од 1. јуна држава ће званично бити отворена за путнике.

Према подацима 27 одсто прихода Малта остварује од туризма, а када се има у виду да је пад броја туриста у претходној години износи 80 одсто, разумљиво је што су се власти одлучиле на овакав потез.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво