Читај ми!

Јапански пасош највреднији на свету, српски пасош на 38. позицији

Јапанци имају највреднији пасош на свету, са којим могу да уђу без визе у 193 земље, док се српски пасош налази на 38. позицији највреднијих пасоша на свету, наводи агенција „Хенли енд партнерс“ у свом годишњем индексу.

Највреднији пасош на свету је јапански, чији држављани могу да уђу у 193 земље света без визе. На другој позицији је сингапурски са приступом у 192 земље, док треће место деле јужнокорејски и немачки (191).

Четврту позицију, са приступом у 190 земаља без визе, деле италијански, фински и шпански и луксембуршки.

Са српским пасошем без визе може да се уђе у 135 земаља, а од држава региона је на трећем месту, иза словеначког – на 11. и хрватског – на 16. позицији.

Од држава из региона, Северна Македонија је на 43. месту, на 44. је Црна Гора.

Пасош САД је на седмом месту, а Американци могу да уђу у 187 земаља света. Кинески је заузео 68. позицију, док руски грађани могу да уђу без визе у 118 држава и њихов пасош је на 48. позицији.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво