Читај ми!

Пентагон потврдио да су снимци НЛО-а који су процурили у јавност аутентични

Америчко министарство одбране потврдило је да је снимак трепћућих троугластих објеката на небу и низа других неидентификованих летећих објеката који су се појавили ових дана у јавности, забележила посада брода „Расел“ на обали Сан Дијега у јулу 2019. године.

Подстичући растуће интересовање за неидентификованим летећим објектима или оним што америчка влада назива неидентификованим ваздушним појавама (unidentified aerial phenomena), Министарство одбране је портврдило да су фотографије и видео-снимци који су недавно процурили у јавност истинити и да их је забележила америчка морнарица.

Сју Гаф, портпаролка Пентагона, потрврдила је за Си-Ен-Ен да су снимке трепћућег тороугластог објекта на небу, као и још неке неидентификоване појаве, описане као „сфера“, „жир“ и „метални балон“, забележиле морнаричке јединице још 2019. године.

Гaф је додала да Министарство одбране неће даље коментарисати природу снимака, нити ће објавити податке о даљим истраживањима.

„Да би одржали оперативну безбедност и избегли откривање информација које би могле бити од користи потенцијалним непријатељима, Министарство одбране не расправља јавно о детаљима својих посматрања или испитивања различитих појава забележених у нашем ваздушном простору, укључујући и ове упаде означене као неидентификоване ваздушне појаве“, нагласила је портпаролка.

Пентагон је прошлог априла објавио три снимка неидентификованих ваздушних појава забележених 2004. и 2015. године на којима се чуо и глас пилота како коментарише невероватну брзину којом су се они кретали. „Погледај то, човече!“ говори један пилот. „Ореће се!“

После објављивања ових снимака појавило се интересовање и савезне владе те је под притиском Конгреса, Министарство одбране у августу оформило радну групу за истрагу ових појава. У децембру је у Конгресу изгласан закон о финансирању, који подразумевао и директиву директору Националне обавештајне агенције и Министарству одбране да за шест месеци објави извештај о овим појавама.

Прошлог месеца, бивши директор обавештајне Агенције у администрацији Доналда Трампа, Џон Ретклиф, у изјави за Фокс њус, наговестио је да ће овај документ обухватити и неидентификоване појаве забележене у „целом свету“.

„Искрено, снимљено је много више тога него што је објављено“, тврди Ретклиф.

Према америчким законима, извештај о неидентификованим ваздушним појавама мора бити објављен до краја јуна да би се уважио крајњи законски рок.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво