Читај ми!

"Мојих пет минута" - Отворимо прозоре новог света

Млади људи из целог света моћи ће да сниме садржај у трајању до 5 минута, у коме се изражавају у видео формату, показујући своје најбоље квалитете на јединственој платформи "Мојих 5 минута", која ће им омогућити да се представе међународној јавности.

Живимо и стварамо у времену у коме је младим генерацијама тешко да покажу своје таленте и умећа, да изразе слободно свој духовни, интелектуални и креативни потенцијал.Циљ међународног конкурса "Мојих 5 минута", је да у дигиталној ери, отвори универзални међународни простор у коме ће млади од 13 до 18 година, моћи да представе своје вештине, знања и способности.

Идеја је потекла из Србије, иницијативом ученика средње школе "Архимед", www.arhimed.edu.rs, који су тражили и добили подршку професора и педагога школе, домаће и међународне јавности.

Концепт и мисија пројекта

"Мојих 5 минута" је дигитална платформа, на којој млади представљају своје таленте, вештине и знања. На платформи млади људи од 13 до 18 година могу слободно да представљају оне своје таленте које их чине јединственим.

Потребно је да сниме 5 минута видеа у коме се изражавају на начин који их најбоље представља у дициплинама у којима они сматрају да су најбољи. Затим свој видео у трајању до 5 минута, заједно са информацијама о себи представе на платформи https://mojih5minuta.com/

Национални и интернационални конкурс

"Мојих 5 минута" постаје из дана у дан међународна позорница, креирана по стандардима младих људи и њиховог начина испољавања и представљања, која жели да свету прикаже управо оне на којима ће свет и остати.

Будући да је ова друштвено одговорна тема актуелна свуда у свету, убрзо су се школи Архимед придружиле и медјународне организације, институције и школе, а пре свих  https://frankfurtstyleaward.com/  међународна организација под покровитељством градоначелника Франкфурта и Владе области Хесе у Немачкој, коју је основала госпођа Ханеми Ститз Крунер.

Тако је "Мојих 5 минута", постала међународна иницијатива, а Београду и Франкфуртусе придружују организације из Јапана, Украјине, Француске, Русије, који су имали прилику да чују и са пуно инспирације подрже ову иницијативу.

Дисциплине конкурса

Млади могу снимити видео до 5 минута и представити на дигиталној платформи "Мојих 5 минута" у следећим дисциплинама:

Страни језици, спорт, цртање, дизајн,филм/глума, поезија (ауторска или рецитовање-интерпретација), певање, балет/плес, фотографија, ИТ,екологија, свирање или компоновање, слободна тема.

Прјекат и кампању „Мојих 5 минута", подржале су познате личности из света уметности, Момчилo Бајагић Бајагa и бенд „Инструктори", Мићко Љубичић, глумци серије „Државни посао",глумице Ива Штрљић и Анђелка Прпић, глумац и музичар Бранко Ђурић Ђура,продуцент и менаџер Драгослав Гане Пецикоза, Душан Свилар, Лена Ковачевић,Ана Станић, Dance Factory, и Макс Коцетов, џез саксофониста.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво