Читај ми!

Да уграбе тренутак, а и због Илона Маска – купци криптовалута не знају шта плаћају

Биткоин свакодневно мења вредност и постиже нове рекорде, постајући редовно једна од најважнијих вести дана. Популарна криптовалута и даље привлачи све више инвеститора, па и оних који о крипто-тржишту скоро ништа не знају.

Истраживање које је спровела компанија „Кардифај“, показује да се они који улажу у криптовалуте, баш и не информишу превише о детаљима.

У истраживању је учествовало 750 инвеститора који су анкетирани од 5. до 12. фебруара, што је период током којег је цена једног биткоина брзо расла и са 37.000 отишла на 47.000 долара. 

Резултати анкете су показали да само 16,9 одсто инвеститора који су уложили у криптовалуту у потпуности „разуме“ потенцијал и могућности те врсте инвестирања, а 33,5 одсто купаца или не зна ништа о тој области или је ниво њиховог знања на најнижем нивоу, пише Си-Ен-Би-Си.

Недостатак знања или разумевања ипак многе није спречио да купују криптовалуте.

Анкета је показала и да више од 40 одсто свих куповина криптовалута долази од нових инвеститора и да је многе од њих на куповину подстакао страх да не пропусте праву прилику да зараде.

Наиме, сваки четврти купац је изјавио да се нада да ће у кратком року профитирати пошто је уложио у криптовалуту.

Статистика „Кардифаја“ каже да је обим улагања у криптовалуте у јануару ове године био чак 23 пута већи него 2019. године.

С друге стране, продаја крипто-имовине учествовала је са 26,8 одсто у укупним трансакцијама, што представља пад у односу на удео од 43,1 одсто у 2019. години, када је један биткоин вредео нешто више од 3.000 долара.

За раст популарности биткоина заслужне су и неке јавне личности, па је тако, од 750 анкетираних инвеститора, нешто мање од 180 изјавило да позитивније гледају на доџкоин и на крипто-улагања, после бројних изјава и твитова извршног директора „Тесле" Илона Маска.

Ипак, више од половине анкетираних сагласно је с тим да им је највећа брига губитак новца због јаке и непредвидиве могућности флуктуације виртуелних валута, закључује се у резултатима истраживања „Кардифаја“.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво