Читај ми!

Хирург присуствовао властитом суђењу из операционе сале

Током пандемије и рада на даљину од куће и онлајн конференција догађале су се свакојаке, у најмању руку, необичне ситуације изазване било проблемима са техничком исправношћу уређаја, било бизарним призорима који су се појављивали на екрану. На списак тих необичних ситуација доспео је и случај хирурга из Сакрамента који се током операције укључио на онлајн суђење пред Вишим судом.

Снимак „адвоката мачке“ – тексашког адвоката који се током судског претреса вођеног путем видео линка изненада претворио у виртуелну мачку и никако није успевао да искључи филтер на Зуму, постао је сензација која је недељама дељена по интернету.

Сада се у анале бизарних видео конференција уписао и један расејани доктор.

Пластични хирург из северне Калифорније који се појавио на суђењу за саобраћајни прекршај путем видео конференције изненадио је судију из Сакрамента када се укључио директно из операционе сале.

Усред буке медицинских апарата, звукова усисавања течности и блиставог сјаја рефлектора у операционој сали, Скот Грин се појавио у виртуелној судници пред судијом Вишег суда у Сакраменту, Гаријем Линком, спреман да започне хируршку интервенцију.

„Добар дан, господине Грин. Да ли сте доступни за суђење?“, питао је судски службеник у судници. „Изгледа да сте тренутно у операционој сали?“.

„Јесам, господине“, одговара Грин. „Да, тренутно сам у операционој сали. Доступан сам за суђење. Само напред“, одговорио је оптужени.

Суђења за саобраћајне прекршаје по закону морају бити отворени за јавност. Због ограниченог броја људи који може да борави у судници због текуће пандемије коронавируса, претреси који се воде пред Врховним судом у Сакраменту се уживо преносе и постављају на Јутјуб.

Оптужени др Грин се ни једног тренутка није збунио и спуштене главе је наставио свој посао, али Линк није био одушевљен призором мада је заступник покушавао да релативизује призор коме су присуствовали.

„Дакле, осим ако се не варам, видим оптуженог који је усред операционе сале, чини се да је активно ангажован у пружању услуга пацијенту. Да ли је то тачно, господине Грин? Или да кажем др Грин?“, чуло се Линково питање заглушено буком медицинских уређаја.

„Не осећам се угодно и бринем за добробит пацијента уколико је у току оперативни захват, упркос чињеници да је официр овде данас“, питао је заступник.

Грин је уверио Линка да је све у реду и да је поред њега још један хирург који ће моћи да преузме док он даје изјаву. И поред тога судија је инсистирао да није прикладно да наставе и понудио је други датум претреса.

Доктор се извинио, и веза је прекинута.

Медицински одбор Калифорније реаговао је на овај догаћај и навео да ће размотрити инцидент, нагласивши да „Очекују да лекари поштују стандарде приликом лечења пацијената“. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво