Читај ми!

Американац у Београду – свуда га нуде ракијом, а у америчкој амбасади га послуже плазма кексом

Американац Адам Давенпорт, глумац, певач, ди-џеј, текстописац и филмски продуцент, током пандемије коронавируса, после четвородневног боравка у Београду, одлучио је да се пресели у Србију.

Амерички глумац и музичар Адам Давенпорт је први пут дошао у Србију у септембру прошле године, а већ у октобру се преселио у Београд. Гостујући у Јутарњем програму, Адам признаје да му се током тих седам дана боравка у септембру свидело све.

„Истицао ми је најам стана у Њујуорку и онда сам помислио, зашто да не ризикујем и преселим се у Србију. Одувек сам маштао да живим у Европи и да радим као глумац и тако сам одлучио да дођем у Београд“, објашњава Адам своју одлуку.

Признаје да је то био велики ризик, пре свега у ово време пандемије, посебно што не зна ни језик. То је значило да мора да крене отпочетка и од нуле, али је имао среће што су сви били љубазни, гостопримљиви и спремни да му притекну у помоћ.

„Нисам једино имао превише прилика да туристички обиђем земљу јер радим откако сам дошао, али шетао сам неколико пута Калемегданом. Посетио сам велики број ресторана и доста времена сам провео у МУП-у јер сам прибављао боравишну дозволу“, наводи Адам.

Од хране му се нарочито допала сарма и ајвар јер нешто слично раније није пробао, а редовно доручкује кобасице с јајима откако се овде настанио.

Адама Давенпорта је у Београд, у ствари, довео амерички филм, мада је продуцент Србин. У питању је хорор трилер Персонални тренер и, како Адам каже, подсећа на филм Мизери из 1990. године. У овом филму Адам игра персоналног тренера из пакла и мора да се угоји 10 килограма, али чисте мишићне масе. Зато пет пута недељно сарађује са једним тренером који му помаже у томе и за сада је успео да „набаци“ пет килограма.

У Београду поред тога наставља рад у радионицама глуме које је водио и у Њујорку. Преноси неке методе које глумци не уче у Европи већ само у Холивуду. Сматра да су овде глумци веома талентовани, али скромни и спремни да напорно раде.

Када је реч о музичкој каријери, његов сингл My Return Adress Is You, нашао се на Билбордовој листи електронске денс музике. Ове године IMEA (The International Music and Entertainment Association) га је прогласила за „уметника године у електронској музици“.

Овог дипломца са Јејла, љубитељи серија су имали прилике да виде у серији High Maintenance, а управо је објавио спот за нову нумеру Feels like tonight у издању италијанске дискографске куће.

Адам се нада, судећи по ономе што има прилику да чује на нашим радио-станицама, да ће ова песма имати добар пријем и код публике у Србији. А он наставља да полако савладава српски језик.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво