Читај ми!

Оаза природе у Волујцу, у којој се учи о екологији

Од оазе у природи за своје синове од осам и шест година, ранч Гордане и Милована Павловића у Волујцу, надомак Ужица, израстао је у оазу и за мале, и за велике Ужичане, у којој се учи о екологији.

Друга је година како су Павловићи отворили врата свог пољопривредног газдинства и за знане и незнане, да им се деца друже, заједно негују лију, сребрне коке и коње, да се играју и уживају у природи.

"Играли смо фудбал на снегу, санкали се, грудвали, када има снега. Када га нема, Милован нам постави базен, па се купамо, била је и промоција књиге Загрли месец", рекла је Лена Бошковић из Ужица.

"Када смо овде учимо разне ствари које би могле да нам буду од помоћи у будућности", рекао је Огњен Бошковић из Ужица.

"Као да имам неког рођака са села, ту дођем, једноставно испунимо дан, деца јашу мало коње, доста животиња има, занимација, тако да проведу дан лепо, срећно", истакао је Милан Миловић из Ужица.

Милован Павловић, власник ранча истиче да не постоје никаква правила, ту смо да се дружимо, да се упознајемо, да стварамо неке нове идеје, да нашу децу усмеравамо у правом смеру, да их учимо неким животним вредностима, то је идеја целог ранча.

Из игре, уз помоћ креативних родитеља, настајале су изложбе, концерти, на пролеће почиње и еко школица, о чему се сазнаје у еко вестима које уређује Милованов син.

У новом броју часописа, како наводи Виктор Павловић, бавићемо се пчелама, гајићемо пчеле, вртове,...

"Направили смо план рада за школу у природи, којом ћемо неговати љубав деце према природи и стварати еколошке навике", истакла је аниматор Ксенија Шупић.

Домаћица ранча, који се стара да нико кући не оде гладан, каже да су управо овакво окружење желели за своју децу.

"Наша деца у суштини уживају у свему овоме, и у деци, и у природи, и у шуми, и раде све што смо ми радили кад смо били мали", навела је Гордана Павловић.

Без телефона и рачунара, игра у природи је база за добар и уравнотежен развој деце, додаје Гордана, какву су обезбедили и својој, и деци која им долазе свакодневно.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво