Читај ми!

БМВ М1 који је возио Пол Вокер тражи новог власника

Крајем седамдесетих и почетком осамдесетих година прошлог века БМВ је произвео редак модел БМВ М1. Верује се да је то један од само десет примерака. Аутомобил који је припадао Полу Вокеру, нашао се на аукцији и чека новог власника.

Компанија БМВ је произвела 453 примерка модела М1, који је веома тражен и скупоцени колекционарски модел аутомобила.

Модел који се појавио на аукцији је посебан зато што  је припадао чувеном преминулом глумцу Полу Вокеру. 

Аутомобил је део колекције "AE Performance", коју је Вокер поседовао са Роџером Родасом, човеком који је погинуо у истој саобраћајној несрећи као и глумац, 3. децембра 2013. године.

Пол Вокер је глумио у филмовима Паклене улице. Због тога овај аутомобил привлачи још више пажње.

Аутомобил је произведен 1980. године, модификован је са више снаге, има нови издувни систем, и ентеријер од коже. БМВ има 3,5-литарски мотор који развија 277 КС, али је у овом случају снага повећана на 350 КС, захваљујући новом издувном систему и модификацији мотора. Мотор је упарен са петостепеним мануелним мењачем.

М1 је прешао око 6.800 километара и у одличном је стању. Аукција траје још неколико дана, а претходни слични модели достигли су цену преко 500.000 долара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво