Читај ми!

„Радиоактивни комарац“ не осваја скандалима већ едукативним причама

Мало је оних који време проводе на интернету, а нису чули за „Радиоактивног комарца“. На популарној страници нема тривијалних тема већ занимљиве и едукативне приче, представљају неафирмисани музичари. Бојан Узелац човек је који стоји иза популарне странице.

Невероватних 229.309 пратилаца има његова страница на Фејсбуку. Не бави се политиком, ни трачевима са естраде. Не шири теорије завере. Шири позитивну енергију и лепе приче.

Сигурно сте некада прочитали нешто што је он написао, а други делили као занимљивост у својим статусима. На пример, зашто се Алекса Шантић није никада оженио и коме је написао песму Што те нема. Како је пингвин Ла-Ла остао да живи у јапанској породици која га је спасла. Како је Мендељејев пешке ишао у Москву да би дошао до образовања.

Све то и још много тога са пратиоцима на друштвеним мрежама дели Бојан Узелац, човек који стоји иза Радиактивног комарца.

Радиоактивни комарац је лик из његове књиге. Занимљиве и едукативне приче које објављује Узелац проналази у књигама, документарним филмовима, на интернету.

„Многе занимљивости имао сам још пре седам година док сам лутао по разним медијским кућама, али те моје идеје тамо нису пролазиле. Схватио сам да морам сâм да направим неку своју оазу где ћу моћи да износим те своје приче и тако је настала идеја о Радиоактивном комарцу“, објашњава Узелац.

У седмој години постојања, на Инстаграму и Фејсбуку заједно, Радиоактивни комарац има око 300.000 оних који прате шта објављује.

„Желим да посматрам људе као здраворазумска бића и волим да величам људски дух, а данашњи свет највише се гради на људским слабостима. Много боље би изгледао свет када би се градио на људској снази“, истакао је Узелац.

За причама које ће се наћи на страници Радиоактивни комарац Бојан свакодневно трага три, па и четири сата.

„Доста времена сам провео и тако што сам промовисао разне неафирмисане уметике, до сада преко 300, који нису имали места у медијима, али после те моје промоције они су добили позиве на разне телевизије, гостовања, на културне догађаје. Тако да је све то и те како је имало смисла“, објашњава Узелац.

Међу активностима које су дошле са Радиоактивним комарцем било је и разних хуманитарних акција, као и сарадња са екипом серије Кости, емитованој на РТС-у.

Бојан Узелац истиче да му новац није циљ и да на почетку није имао материјалне користи од Радиоактивног комарца, али да је преко књига и сарадње са продукцијским кућама и новац почео да стиже.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво