Читај ми!

Три године на суду покушава да докаже да је жива

Жена у Француској умешана је у бизарну правну битку јер је приморана да покуша да докаже да је жива након што је 2017. проглашена мртвом.

Необични случај започео је након што је суд у Лиону без потврде о смрти прогласио Жан Пушан мртвом, преноси портал Лед Бајбл.

Пресуда је уследила на крају правног спора са бившом запосленом у компанији за чишћење коју је Пушанова некада водила. 

Жалба је завршила на највишем француском суду – Касационом суду, који је оценио да је случај ван његове надлежности.

Након неколико судских грешака, све се завршило тако што је Апелациони суд у Лиону прогласио да Жан више није међу живима.

Одлука је, како наводи француски лист France Bleu, донесена на основу тврдње незадовољног бившег запосленог, без провере извода из матичне књиге умрлих.

Пушанова каже да ни она ни њени сродници нису добили позив за саслушање. На крају је суд наложио да супруг и син Жан Пушан бившој запосленој исплате 14.000 евра.

Осим што је прилично чудно бити проглашен мртвим док сте још живи, пресуда је такође донела Жан низ компликација.

Будући да је „мртва“, то значи да њен супруг не може приступити њиховом заједничком банковном рачуну, а она нема властити рачун, не може да има лична документа нити да добије здравствено осигурање.

„Више не постојим. Не радим ништа... седим на веранди и пишем“, жали се Жан новинарима додајући да се превише плаши да напусти свој дом.

Власти су 58-годишњој Францускињи заплениле аутомобил због неплаћеног дуга који она такође покушава да оспори, а који лежи у основи целе ове чудне саге.

„Отишла сам код адвоката који ми је рекао да ће се све врло брзо решити. Била сам код свог лекара који ми је дао потврду да добро и да сам заиста жива, али очигледно овај документ није довољан јер се противи судској пресуди“, прича Жан.

Адвокат, који у почетку није могао да верује због чега га Жан ангажује, поднео и захтев за стављање ван снаге одлуку из 2017. године због „тешке грешке“.

Пушанова се нада да ће се све ускоро решити на суду: „То ми је последња шанса да вратим свој живот“.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво