Читај ми!

„Срећна свињска супа" и „насмејани хлеб" - на Тајланду све више јела садржи канабис

„Хлеб који се смешка“ и „салата која весело плеше“ нису уобичајена јела на Тајланду. Ипак, у једном тамошњем ресторану се надају да ће специјалитетима са канабисом, успети да привуку што више гостију.

Ресторан у болници „Чао Фија Абхајибубејхер" у Прачин Бурију, почео је да служи „своја срећна јела" овог месеца, након што је на Тајланду - канабис скинут са листе наркотика, омогућавајући тако и гајење те биљке. 

„Листови канабиса, када се ставе у храну чак у малој количини помажу пацијенту да се брже опорави од болести", рекао је Пакакронг Кванкао, вођа пројекта у болници.

„Лист канабиса може побољшати апетит и учинити да људи добро спавају, а такође и расположенији", додао је.

Ова болница је позната као пионир на Тајланду у смислу проучавања марихуане и њене способности да ублажи бол и умор.

Тајланд је 2017. постао прва држава југоисточне Азије која је легализовала канабис за медицинске потребе, и од тада су отворене бројне клинике за примену медицинске марихуане.

Понуда ресторана укључује и јела као што су „срећна свињска супа", пржени хлеб преливен свињетином и листом марихуане, и салату од хрскавих листова канабиса сервирану са млевеном свињетином и сецканим поврћем.

„Никада раније нисам узимао канабис, чини ми се чудним, али укусним", рекао је Кетсирин Бонсири, док је пробао једно од јела.

Натанон Наранан рекла је да је укус листова канабиса сличан поврћу које уобичајено користимо сваког дана.

Тајландски заменик министра образовања Канокван Вилаван, рекао је да је следећи корак у овом пројекту - „излазак на међународну куварску сцену".

„Планирамо да додамо канабис тајландским јелима која су већ добро позната, попут зелене супе од карија, како бисмо још више повећали популарност ових јела", рекао је Канокван.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво