Читај ми!

Најмлађи картинг шампион са 5,5 година и преплашена мама због помешаног гаса и кочнице

Репрезентација Србије у картингу изборила је право да наступи на Светском првенству у Португалији и своје умеће прикаже међу 400 најбољих такмичара. Ипак због коронавируса титула најбољег на планети је отказана, десет дана пре почетка такмичења.

Снове о успесима на асфалтној стази и мирису бензина сањају обично нешто старији момци од омомака који су гостовали у студију Јутарњег програма РТС-а. Осмогодишњи Давид Матлак, шеснаестогодишњи Никола Тошић и селектор репрезентације Александар Тошић, који је своје снове на картинг стази одавно остварио.

Давид Матлак је истакао је је био љут када је сазнао да је Светско првенство одложено због коронавируса, јер је желео да оде на „Гранд финале" у Португалију. Такође каже да је био довољно спреман и да је хтео да постигне најбоље резултате и да буде први.

„Да, генерално су сви разочарани зато што смо имали велика очекивања за тај Португал. Спремали смо се током целе сезоне и када кажу да је све отказано, мало је непријатно. Имам осећај да ћемо на следећем такмичењу бити још бољи", истакао је Никола Тошић.

„Сви такмичари су под утиском, цела екипа која је требала да наступи на такмичењу је дан пред полазак добила информацију да је Португал закључан и да нећемо моћи да путујемо", рекао је Александар Тошић, селектор репрезентације Србије.

Додаје, да су се помирили са чињеницом да ће ове године остати без највећег успеха у историји ауто и картинг спорта.  

"Ове године смо имали шест такмичара на Светском првенству, то је преседан. И надали смо се резултатима. Окрећемо се новој сезони која почиње за месец и по дана, прва трка је у Италији, ако поновимо успех, наћићемо се у Бахреину следеће године", истиче Александар Тошић.

Прва вожња са пет и по година, помешани кочница и гас

„Мени се свиђа брзина и први пут сам сео у картинг са пет и по година, на Ади Хуји, где сам поставио рекпорд. Тата ме је први пут довео на трке картинга", рекао је Давид Матлак.

Александар Тошић истиче да је први пут пробао да вози картинг у  Охриду, али се није добро завршило, јер је помешао гас и кочницу. Наставио сам, јер сам осетио адреналин. Моја мама се тада истраумирала.

Где је доња граница овог спорта и колико је он безбедан?

„Сваки спорт је безбедан онолико колико сами радите на томе. Клинци узраста од пет, шест година долазе у школу, а са 15 година у овом спорту постајете сениор", рекао је Александар Тошић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво