Читај ми!

Немци Требиње ставили на друго место листе најбољих градова за пензионерске дане

Угледни немачки портала „Фокус“, уврстио је Требиње на листу топ 10 светских градова за живот у пензионерским данима.

Оцењујући више параметара, портал Фокус својим сународницма у трећем добу, као други најбољи избор, препоручује Требиње, како преноси РТРС.

Пријатна клима, лепоте града, очувана природа, здрава храна и приступачне цене, само су неки од разлога који су Требиње позиционирали у сами врх светске топ-листе најбољих градова за живот после шездесете, по избору немачког портала.

Немци су, прецизно, математички, оцењивали параметре који утичу на квалитет живота и од максималних 100 бодова на том „тесту“, Требињу дали 80,8 бодова и високо друго место.

То није случајно, ако узмемо у обзир критеријуме за квалитетан живот у трећем добу, јер Требиње има одличну климу, положај, добру саобраћајну повезност, нуди приступачне трошкове живота у односу на њихове пензије, здраву храну, пиће, очувану пририоду. То се све узимало у обзир.

Испод Требиња су остали градови из Турске, Индије, Бразила... Хрватски Осијек је на 10. месту, наводи Жарко Вицо, стручни сарадник Туристичке организације Требиње.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво