Читај ми!

Мишленова звездица за ресторане у Србији тек кад прође пандемија

Због погоршања епидемијске ситуације изазване пандемијом ковида-19, Водич Мишлен је принуђен да прилагоди своје активности широм света, те да одложи откривање неких селекција ресторана за следећу годину, међу којима је и она најављена за прву половину децембра у Србији.

Епидемијска ситуација, која се последњих недеља драстично погоршала у многим деловима света, представља изазов без преседана за гастрономски и туристички сектор, што утиче и на активност инспектора Мишленовог гастрономског водича, који је принуђен да одложи откривање неких избора ресторана, међу којима су и београдски за 2021. годину.

„Због пандемије ковида-19, објављивање Мишленовог водича за Србију, претходно планирано за 11. децембар 2020. године биће одложено“, навео је Гвендал Поленек, међународни директор Водича Мишлен.

„Наши тимови остају у блиској вези са Туристичком организацијом Србије и наше интересовање за београдску кулинарску сцену остаје непромењено. Редовно ћемо надгледати ситуацију и када се за то стекну услови, заједнички ћемо одредити нови датум за објаву имена изабраних ресторана у Београду“, додаје Поленек.

Откривање ресторана по избору Мишлена није одложено само у Србији, него и у Сједињеним Државама (у Чикагу, Вашингтону, Њујорку и Kалифорнији), као и у Европи – у Великој Британији и Белгији. Kриза изазавана пандемијом ковида-19, такође је утицала на активности Водича у Азији, где је одложено објављивање сингапурског избора за 2021. годину.

Водич Мишлен остаје посвећен реализацији својих активности у Србији, у складу са поштовањем свог традиционалног приступа одабиру ресторана који ће се наћи у Водичу и високим професионалним стандардима. Анонимни и независни инспектори Водича наставиће свој рад у Београду како би, када се за то створе услови, истакли српску кулинарску сцену на светској позорници.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво