Милош нема стрељану нити полигон, а државни је првак у практичном стрељаштву

Практично стрељаштво представља атрактивну спортску дисциплину у којој се користи бојева муниција. Због тога су потребне посебне мере безбедности, поред вештине стрелца, а Пожега у овој дисциплини има државног првака, иако нема стрељану нити полигон где би тренирао пуцање.

Милош Тошић матурант Пољопривредне школе у Пожеги веома вешто рукује пиштољем. Није служио војни рок, али је овладао стрељаштвом толико да се као најмлађи такмичар у Србији неретко попење на победничко постоље заједно са сениорима. Али каже да на сваком такмичењу нешто ново научи од припадника војске и полиције.

„Трема је присутна увек. Трудим се да се изборим са њом. Добро је, професионалци су професионалци. Имају исто много радног стажа, много више од мене. Тако да трудим се да се уклопим са њима. Волим сваку примедбу, прихватам и радим да исправим то моје погрешно у пуцању у техници и у свему“, наглашава Милош, иначе чан Клуба за борилачке и екстремне спортове „Соко“ из Пожеге.

Пожега нема стрељану, нити терен где би Милош могао да вежба пуцање. Зато свакодневно вежба у сали са празним оружјем, а као мету користи кесу. Повремено са оцем оде у Инђију код инструктора који има стрелиште.

„Овде ми немамо такве специјализоване стрељане са покретним метама, са таквим неким супер реквизитима. Ми то покушавамо да надокнадимо вежбањем у сали, постављамо мете, морамо да из замишљамо. И тако, тај Милошев тренинг је у ствари, вероватно због тога и дао одређене резултате, јер он кад се појави на неком уређеном стрелишту, њему је то као лакши тренинг. Значи, њему такмичење дође као одмор и уживање“, каже Милошев отац, Андрија Тошић.

Зато на свако такмичење одлази са тремом пред професионалцима, али мирне руке и хладне главе увек је испред мета. Милош по завршетку средње школе намерава да крене очевим стопама.

„Трудим се да упишем тај ДИФ у Београду, да се бавим спортом, да наставим са пуцањем упоредо са ДИФ-ом, па о том потом, видећемо“, додаје Милош.

Успеси талентованог Милоша привукли су пажњу појединих суграђана, који намеравају да помогну да постиже још боље резултате изградњом стрелишта. Док се то не оствари, остаје му да вежба као и до сада у сали, а на такмичењима бриљира.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво