Читај ми!

Холандски новинар „упао" на поверљиву конференцију министара одбране

Један холандски новинар успео је да „упадне" на поверљиву видео-конференцију министара одбране Европске уније, пошто је холандска министарка одбране Анк Бејлфелд случајно на „Твитер" поставила детаље за логовање на конференцију.

Видно изненађени новинар Даниел Ферлан, који прати област технологије, почео је да маше када је схватио да је „упао" на видео састанак. 

„Знате ли да сте на поверљивој конференцији?", упитао га је високи комесар ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ.

„Да, да, извините. Ја сам новинар из Холандије. Жао ми је што сам вам прекинуо конференцију. Одлазим одавде", рекао је Ферлан док су се министри смејали.

Борељ га је упитао да ли зна да је то што је урадио кажњиво законом и додао да му је „боље да се излогује пре него што полиција стигне".

Директор „Трансапренси Интернешнел ЕУ" Михаел ван Хултен, објавио је на Твитеру снимак инцидента уз коментар: „Оно Ферланово хаковање састанка министара одбране ЕУ? Ево како је изгледало. Врхунска комедија".

Састанак је прекинут због упада новинара, док је портпарол Савета за спољне послове рекао за RTL да је „такво кршење незаконито и да ће бити пријављено властима".

Из Службе за односе с јавношћу  холандског министарства одбране навели су да „ова ситуација показује колико пажљиви и опрезни треба да будете када шаљете податке о састанцима".

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво