Читај ми!

Кажњен са 400 евра јер је јео бурек без маске, бурегџиница нуди да плати казну

Бурегџиница у Љубљани је понудила да плати казну момку који је кажњен јер је на јавном месту скинуо маску да би појео бурек.

„Тражимо славног достављача хране који је прошле недеље у Љубљани платио казну због конзумирања хране на степеништу испред Фрањевачке цркве. Намеравамо да га питамо где је купио бурек. Ако се докаже да је наш бурек, спремни смо да му платимо казну“, објавила је на Фејсбуку позната бурекџиница „Бурек Олимпија“.

Случај момка који је са 400 евра кажњен у центру Љубљане јер је скинуо маску да би појео бурек постао је веома популарна тема у Словенији, а фотографија како му полицајац исписује казну проширила се интернетом.

О њему се причало и у парламенту.

Опозиција га је искористила да би критиковала предузете мере и описала их као апсурдне и претеране, а за казне истакла да су дискриминаторне, јер су се у јавности неки политичари појављивали без маски, али нису кажњени, наводи Јутарњи лист.

Словеначка полиција тврди да је кажњавање било оправдано, јер момак није у складу са прописима носио маску на јавном простору.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво