Читај ми!

Право време за упис у школу страних језика

Школе страних језика имају у понуди течајеве намењене различитим узрастима и нивоима предзнања. Уз коришћење данас доступних технологија, може да се одржава и онлајн настава са интерактивним учествовањем полазника. Групе се формирају у складу са интересовањем. За које курсеве језика влада највеће интересовање и шта полазници могу да очекују?

Када је реч о учењу страних језика, енглески је наравно посебно истиче. Одавно је постао језик глобалног споразумевања у многим сферама живота. 

Скоро све школе страних језика нуде више различитих течајева енглеског језика, који су подељени по нивоу, узрасту и намени.

У ери интернета и брзих комуникација, познавање енглеског језика је практично неопходно. Ако га не говорите, онемогућени сте за мноштво информација које би Вам иначе биле доступне.

Није случајно зашто се већ у основним школама учи од првог разреда, а многи родитељи одлучују да дете упоредо упишу и на курс енглеског у неку од школа страних језика.

Мотив није оцена, већ жеља да се што раније њиме овлада. Када деца одрасту и крену на студије, коју год научну област да изаберу, мноштво стручне литературе и материјала, које се може наћи на интернету, доступно је на енглеском језику.

То је и званични језик међународних стручних скупова, симпозијума, семинара и вебинара. Када је реч о запослењу, све више огласа за посао је на енглеском језику.

У многим фирмама немогуће је добити посао чак ни на нижим позицијама, без доброг познавања овог језика. Подразумева се течан говор, такође и напредна вештина у писаном енглеском.

Свако ко не влада овим језиком довољно добро, у данашње време има мање шансе као запослени на тржишту рада.

Препорука свима који желе да подигну ниво знања енглеског језика је да упишу неки од општих курсева, док се бољим познаваоцима саветује неки од наменских течајева, као што је на пример курс пословног енглеског језика.

Такође, знање неког другог страног језика, осим енглеског, може да отвори многа врата.

Поред стручности и искуства, велика предност на конкурсима за посао ако је у питању страна компанија, даје се кандидатима који су познаваоци језика земље из које је фирма потиче.

У данашње време, понуда курсева коју имају школе страних језика постала је веома разнолика. У њима се прати интересовање јавности, тако да се с времена на време, у понуду укључи неки нови курс. 

Занимање за неке језике који не спадају у групу главних светских језика, јавља се захваљујући културним утицајима.

У том смислу највећу моћ има телевизијска продукција. Када ТВ серије из неке земље почну да се приказују на нашим просторима и достигну велику популарност, одједном расте интересовање за тим језиком.

Својевремено, то је био шпански, који је пре пар деценија доживео експанзију захваљујући ТВ серијама.

Поред телевизије, музичка индустрија има велики утицај. Осим тога, последњих година све већи број школа у понуду је уврстио и скандинавске језике, међу којима предњаче шведски и норвешки.

Такође, група од неколико највећих светских језика стандардно буди интересовање будућих полазника. Ту спадају: француски, немачки, италијански, шпански, кинески и руски језик.

Када изаберете језик који желите да учите, ради се иницијални тест којим се утврђује ниво предзнања. Резултати одређују групу којој припадате.

Уџбенике и материјал за рад најчешће добијате у самој школи.

У неким школама страних језика има више група које похађају исти течај, али су термини у различито доба дана.

Због тога ћете лакше наћи термине који се идеално уклапају у Ваш недељни распоред.

Важна новина везана за школе страних језика односи се на то да оне све више у раду користе модерне технологије.

Професори који су предавачи и креатори програма, успешно комбинују уџбенике и мултимедијалне материјале у настави.

Полазницима курсева велику помоћ у учењу представља и чињеница да су информације знатно доступније захваљујући рачунарима и интернету.

На пример, некада је листање речника и тражење сваке појединачне речи успоравало учење, док је данас исти тај речник у електронском облику и са изговором, сваком на дохват руке.

Предавачи користе најсавременије уџбенике и наставне материјале. Захваљујући томе, курсеви језика су интересантни, квалитетни и испуњавају очекивања полазника.

Најбоље школе страних језика представљене су на сајту mirandre.com где на једном месту можете пронаћи све информације о њима.

Поред адреса, телефона и других контакт података, ту су презентације са сликама, као и комплетна актуелна понуда курсева језика.

Позовите их још данас и упишите се на неки од течајева који се одвијају у школи или путем онлајн наставе.

Улагање времена и новца у сопствено образовање и образовање деце одлична је инвестиција.

Било да су Вам мотиви пословне природе, или желите да научите неки језик из задовољства, право време да почнете је одмах.

У школама страних језика наћи ћете курс који је прилагођен Вашим потребама и слободном времену.

Програми су креирани тако да за кратко време уочите напредак, што ће Вам дати додатну мотивацију за даље учење и професионално усавршавање.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво