Читај ми!

Ухапшен јер је пролазницима делио паре „са висине"

У Кини је ухапшен мушкарац након што је бацао новчанице са 30. спрата, и тако изазвао колапс у саобраћају.

Полиција у Чонгкингу, на југозападу Кине, привела је једног мушкарца јер је под утицајем наркотика, својим необичним доброчинством изазвао хаос у саобраћају. 

Кинеска полиција ухапсила је мушкарца пошто је бацао новчанице људима са прозора свог стана, док је наводно био под утицајем метамфетамина.

Полиција је саопштила да је 29-годишњак био „у трансу" након узимања дроге у свом стану на 30. спрату зграде у Чонгкингу, када је почео да баца новац кроз прозор на улицу.

Локални медији известили су о „небеској киши новчаница“, а видео-снимак инцидента од 17. октобра прегледан је више од 500.000 пута.

На снимку се види да се саобраћај драстично успорио или се потпуно зауставио на неким деоницама, јер су десетине људи оставиле аутомобиле и изашле на прометни пут да ухвате новчанице.

Позвана је полиција и мушкарац је приведен. Из полиције је саопштено да је мушкарац задржан због узимања дроге, да је под истрагом и на лечењу.

Године 2017, такође у Чонгкингу, једна жена је ишла прометном улицом бацајући новчанице иза себе, а полицајац који ју је пратио, скупљао је новац.

Локални медији известили су тада да је полицији рекла да је бацила 16.000 јуана (2.300 америчких долара) јер је „била нерасположена“.

Сличан инцидент догодио се прошле године, када је један човек који је бацио 100.000 јуана у ваздух, након што је „имао лош дан на послу“ затражио је да му људи врате новац. Градска полиција Чичи у Фуџијану саопштила је тада да је такав потез изазвао саобраћајну гужву и да су људи падали једни преко других покушавајући да зграбе новац.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво