У Саудијској Арабији у кафић поведите и свог љубимца

Саудијска Арабија изненадила је још једним потезом. После низа друштвених промена које укључују и жене за воланом аутомобила, отварања биоскопа, краљевство отвара први кафић који могу заједно да посећују кућни људимци и њихови власници.

У исламу се пси сматрају нечистим животињама - за разлику од мачака - и углавном су забрањени на јавним местима у Саудијској Арабији.

Од недавно власници паса у Саудијској Арабији могу да уживају у шољици кафе у друштву свог пса, јер је отворен први кафић где могу да дођу и кућни љубимци.

Кафић „Баркинг Лот", који је отворен у приморском граду Хобар, усрећио је љубитеље животиња пошто је мало места где је могуће увести псе.

Саудијска верска полиција забрањује шетање паса, тврдећи да их мушкарци користе како би контактирали жене.

Азили за животиње појавили су се у неколико градова, а усвајање луталице постало је популарно у УАЕ које се модернизује у оквиру плана „Визија 2030" и престолонаследника Мохамеда Бин Салмана.

Власница кафића Далал Ахмед испричала је да је на идеју о отварању таквог локала дошла приликом посете Саудијској Арабији.

„Дошла сам у Саудијску Арабију са својим псом, али нисам могла да шетам с њим по плажи. Била сам веома тужна и одлучила сам да помогнем отварајући кафић за особе које имају псе, али и за оне које их немају", рекла је Далал.

Кафић нуди и услуге неге паса и купања купања кућних љубимаца.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво