Одбијали да носе маске па кажњени да копају гробове за преминуле од ковида-19

Људи који су одбили да носе маске током пандемије коронавируса кажњени су тако да копају гробове за оне који су умрли од ковида-19 у индонежанској провинцији Источне Јаве.

„Тренутно на располагању имамо само три копача гробова, па смо решили да оне који одбијају да носе маске људе запослимо“, рекао је један од локалних политичара, преноси Џакарта пост.

Кажњени људи не долазе у контакт са мртвима, већ само обављају посао копања и припрема рака, а здравствени радници у заштитним оделима спуштају мртве, тако да је осигурано да не постоји изложеност вирусу.

Индонезија је у априлу донела закон по којем се захтева ношење маски, а правила су касније пооштрена јер је Источна Јава у јулу забележила велики скок заражених, а тада је утврђено да 70 одсто људи не носи маске.

Та земља је до сада забележила више од 220.000 случајева заразе и скоро 9.000 умрлих.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво