Јединствен производ из Ваљева – купци не питају за цену

Једна од позитивних последица ванредног стања јесте прилагођавање многих привредника на онлајн пословање, а с друге стране, упознавање потрошача са неким производима за које нису ни знали да се праве у нашој земљи. Попут парадајза сушеног на сунцу и заливеног масилиновим уљем, из Ваљева.

Породица Кремић чери парадајз почела је да гаји пре двадесетак година када се из центра Ваљева преселила на периферију. Како је хоби прерастао у породични посао, повећавао се и број сорти у пластеницима.

„Има жути, црни, овакви, онакви, дугачки, кратки, банане, шта ја знам. Игром случаја посадим две различите боје и временом кад се то опраши, онда се добија трећа боја. Тако да је то све дошло до, што кажу, шаренила боја и укуса“, објашњава Станоје Кремић.

Чери парадајз није више само декорација разним јелима наглашавају Кремићи. Александар, који је са оцем у пластеницима кад год има времена, дошао је на идеју да черију сушеном на сунцу дода ароматично биље и прелије га хладноцеђеним маслиновим уљем, које у Ваљево редовно стиже са Свете горе. У маркетима сличан деликатес од само једне сорте черија има високу цену.

„Кад ми већ имамо толико врста черија, зашто не бисмо и ми направили чисто за нас, неки наш домаћи производ и онда су се ствари мало отргле контроли. Људи, буквално, не питају за цену, битан им је само квалитет. Шири неки круг мојих познаника, њихових пријатеља и људи који знају шта желе, шта траже и ступили смо у контакт преко онлајн пијаце“, наводи Александар.

Кремићима је више стало до укуса плода него до количине. Зато у производњи користе само органско ђубриво, а на зараду се не жале јер, кажу, купци лако препознају здрав домаћи производ.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво