Чему служи и да ли штити дијамантска маска од милион и по долара

Израелска јувелирница представила је заштитну маску за лице од злата прекривену дијамантима, која ће бити најскупља на свету, не нижој од милион и по долара.

Маску од 18-каратног белог злата, са ефикасним Н99 филтером, красиће 3.600 белих и црних дијаманата, објашњава креатор маске, Исак Леви, власник драгуљарске радионице „Ивел“.

Како наводи Леви, купац је имао три захтева – да унутар маске буде филтер Н99, да буде завршена до краја године и да буде најскупља на свету, што је, наравно, било „најлакше испунити“, каже креатор.

Име купца није откривено, али се зна да је у питању кинески пословни човек који живи у Сједињеним Државама.

Претпоставља се да ће ова гламурозна маска унети извесну екстраваганцију у заштитну опрему коју је сада обавезно носити у бројним земљама. Са својих 270 грама тежине, маска ће, осим што ће бити најскупља, бити скоро 100 пута тежа од типичне заштитне маске - те њеном власнику вероватно неће бити нарочито практична за ношење.

Током интервјуа у својој јувелирници која се налази у близини Јерусалима, Леви је показао неколико делова маске који су већ прекривени дијамантима.

„Новцем не можете купити све, али можете купити веома скупу маску против ковида 19, и њен будући власник ће вероватно привући пажњу када је буде носио. Верујем да ће бити веома срећан с њом“,  додаје Леви.

Међутим, тако екстравагантна маска могла би да пошаље погрешну поруку у време када су милиони људи широм света остали без посла и пролазе кроз економске потешкоће. Леви ипак истиче, да иако неће он носити ову маску, захвалан је и срећан што им је пружена ова прилика.

„Срећан сам јер нам је ова маска омогућила довољно посла за све наше запослене и што ће им она осигурати радна места у веома изазовним временима с којима се данас суочавамо. Уколико се појави још нека компанија и изради овакву маску, то ће за нас бити подстицај да нађемо другог купца који ће бити спреман да плати још више“, сигуран је Исак Леви.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво