Ракетни силос претворио у најлуксузнији бункер за преживљавање са теретаном, базеном, биоскопом...

Уколико судњи дан стиже, "Survival Condo" је право место да у њему сачекате док се ствари мало не рашчисте. Петнаест подземних спратова има све што је потребно за 75 људи, да живе у њему затворени пет година, а осим пуког преживљавања, ту је и теретана, биоскоп, па чак и базен.

Софтверски инжењер Лери Хол објашњава да ова подземна структура у Канзасу није баш за обичне смртнике, већ за успешније особе (са дубљим новчаником), које желе да буду мирне у случају апокалиптичног сценарија, било да је природан и људском руком изазван.

Бункер је инжењерски бисер који се налази у једној од најснажнијих грађевинских структура икада направљених. Ракетни силос из Хладног рата направљен је 60-их година да може да издржи удар нуклеарног пројектила снаге 100 килотона, за шта су одговорни четири и по метра дебели зидови од ојачаног армираног бетона.

"Survival Condo" има површину од 5.000 квадратних метара распоређених на 15 спратова. Комплекс се протеже на дубини од 60 метара и може да прими 75 људи. 

Седам спратова чине луксузне стамбене јединице, свака са три спаваће собе и два купатила.

Што се забавних и културних садржаја тиче, ту су: парк за љубимце, зид за пењање, учионица, библиотека, теретана, бар, биоскоп, па чак и базен са тобоганом и водопадом.

Преживљавање је кључ, а томе је посвећено доста простора. На једном спрату се налази супермаркет, који би се снабдевао из рибњака са читавом инфраструктуром потребном за дугорочни узгој рибе.

Ту је и башта са хидропоничним сортама поврћа и воћа, попут парадајза, салата, јагода и боровница.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво