Титов "Галеб" некада је примао високе званице, а ускоро постаје музеј

Школски брод "Галеб" из времена некадашњег доживотног председника СФРЈ Јосипа Броза Тита отегљен је данас из "Далмонта", бродоградилишта у Краљевици, у Бродоградилиште "Виктор Ленац"

Током доковања у Бродоградилишту "Виктор Ленац" на броду ће бити опран подводни и надводни део, испустиће се заостале течности из танкова и одстранити талог. Замениће се челични лимови на подводном и надводном делу спољне оплате, очистити осовински водови и осовина кормила, демонтирати и уредити сидра, заштитити их од корозије, као и још неки неопходни радови.

У краљевичком Бродоградилишту "Далмонту" брод "Галеб" се преуређује у музеј.

У Ријеци су изведени радови на целој санацији, уклањању и збрињавању азбеста, обављена је демонтажа дрвене палубе, демонтажа и санација непотребне бродске опреме која је предата Музеју Града Ријеке на рестаурацију. Деломично су замењени челични лимови, демонтиране су и збринуте зидне и плафонске облоге, уграђени намештај и врата.

Пројект обнове и пренамене брода "Галеб" у брод музеј део је пројекта Туристичке валоризације репрезентативних споменика ријечке индустријске баштине за који је Град Ријека неповратно добио 68,9 милиона куна из Европског фонда за регионални развој у оквиру Оперативног програма "Конкурентност и кохезија".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво