Немачке пријатељице ноћи траже правду, коронавирус их тера у илегалу

Бордели у целој Немачкој затворени су скоро већ четири месеца због пандемије. Раднице у проституцији и власнице и власници бордела више немају разумевања за ову меру те су одржали протест.

Живот коначно мора да се врати у борделе – са тим захтевом су у суботу увече стотине радница у проституцији и власника бордела изашли на протест у четврт црвених фењера у Хамбургу.

На некима од транспарената је писало: „Ми смо професионалци за хигијену“ и „Сексуални рад не сме да оде у илегалу због короне“.

„Одлично је што се млади људи политички ангажују за ову ствар“, рекла је Јохана Вебер из струковног удружења еротских и сексуалних услуга. Према њеним речима, дуго су имали разумевања, али га више немају – поготово јер је у суседним земљама поново омогућен рад бордела.

„У Швајцарској је проституција већ четири недеље поново дозвољена и није било случајева коронавируса у вези са посетама борделу“, наглашава Вебер. У Холандији ствари поново функционишу од почетка јула. У Аустрији такође, додуше уз обавезно ношење маске.

Неразумевање влада и јер су, како кажу, дозвољене друге услуге које захтевају телесну близину, попут масаже, посета сауна или тетовирања.

У Немачкој има 33.000 регистрованих сексуалних радница. Ипак, верује се да је и даље много више илегалне проституције па се процењује да се укупно око 400.000 жена бави овим послом. Већина потиче из источне Европе, многе су жртве трговине робљем.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво