УН радници и секс на задњем седишту аута у Израелу

Двa радника УН суспендована су пошто су видео снимци људи који имају секс у службеном возилу у Израелу објавњени на друштвеним мрежама, а изазвали су негодовање.

Два мушкарца идентификована су као раднци "Организације за надгледање примирја Уједињених нација". Радници су спендовани пошто је видео снимак људи који имају секс у службеном аутомобилу у Израелу изазвао негодовање.

У 18-секундном видеу који је објављен на Твитеру, види се да је мушкарац на задњем седишту белог аутомобила у Тел Авиву, обележен словима УН-а, „салетео" жену у црвеној хаљини.

УН су такође потврдиле да су двојица људи у аутомобилу радници "Организације за надгледање примирја Уједињених нација (УНТСО)", мировних снага са седиштем у Јерусалиму.

Стефан Ђариц портпарол генералног секретара УН-а Антониа Гутереса, рекао је јуче да је њихова суспензија оправдана "с обзиром на озбиљност навода о непоштовању стандарда понашања који се очекују од међународних државних службеника".

„Шокирани смо и дубоко узнемирени оним што се види на снимку. Понашање у њему је гнусно и иде у супротност са свим оним за шта се залажемо и на чему радимо у борби против недоличног понашања особља УН", истакао је Стефан када се видео први пут појавио у јавности.

Иако УН имају строге прописе који регулишу сексуално злостављање својих радника, он се у последњим годинама више пута нашао под ватром због кршења закона.

У децембру је извештај тврдио да мировне снаге УН имају стотине беба са женама на Хаитију.

У студији о мисији УН у карипској земљи погођеној катастрофом, речено је да су девојке, старе 11 година, остале трудне после сексуалног злостављања.

Неке девојке су трговале са по „неколико новчића" како би добиле храну и имале секс са мировним трупама како би преживеле, открила је британска академска студија.

Након што су се њихова деца родила, младе мајке препуштене су сиромаштву, преноси Тајмс.

Особа која је објавила видео је канађанка Матеа Мерта, "представник породице" у УН, наводи се на њеном Твитер налогу.  Она је изнад поста написала: "Представљам вам ..... УН"

Други гледалац је такође рекао да видео није велико изненађење. Госпођа Мерта је одговорила: 'Не, уопште не. У поређењу са причама које сам чуо од људи који су напустили своје послове у УН-у ... ово је била невина ситуација '

Откривено је да су војници из чак 12 различитих земаља, укључујући Уругвај, Чиле, Аргентину, Канаду и Француску, користили локалне жене, наводи се у извештају.

УН су такође познавале добротворне раднике који нуде храну у замену за сексуалне услуге више од једне деценије, откривено је.

Извештај на 84 странице о праксама „храна за секс" у избегличким камповима у западној Африци састављен је и предат УН-у 2002. године, али никада није објављен.

У њему очевици тврде да су радници више од 40 организација за помоћ, од којих 15 главних међународних добротворних организација, укључујући  "Save the Children" и "Médecins Sans Frontières", сексуално искоришћавали младе избеглице.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво