Марихуана у нутели и хашиш у доњем вешу – шта све цариници успеју да открију

Цариници готово свакодневно откривају мале количине наркотика које путници скривају на најразличитијим местима, али случај забележен током протеклог викенда на прелазу Градина је својеврсни преседан, јер су замотуљци марихуане пронађени сакривени у тегли „нутеле“.

Прекршај је откривен када је 27. јуна 2020. године на излазу из земље за контролу пристигао „мерцедес“ немачких регистарских ознака, којим су ка својој земљи путовала двојица турских држављана.

Без обзира што су и 40-годишњи возач и његов сапутник тврдили да немају ништа за пријављивање цариници су у сарадњи са полицијом ипак одлучили да детаљно прегледају њихов пртљаг.

У торби са храном која се налазила међу осталим торбама и коферима у пртљажнику биле су и четири тегле „нутеле“. Цариник је приликом прегледа уочио да на једној од њих испод поклопца недостаје алуминијумска фолија, односно, да је тегла отварана, иако је деловало да је до врха пуна.

Сумња да се у њој налази још нешто испоставила се као оправдана, јер су из еурокрема извађене две кесице у којима је било нешто више од 50 грама марихуане.

Истог дана је, такође на излазној страни, приликом детаљног прегледа аутомобила BMW којим је путовало троје Холанђана, турског и грчког порекла, код 35-годишњег сувозача у доњем вешу пронађен грумен хашиша и две наранџасте таблете са логотипом „Тесла“, за које се претпоставља да је реч о екстазију.

Наредног дана после поноћи је за детаљан преглед на улазној страни Градине издвојен BMW енглеских регистарских ознака којим су путовала тројица Британаца турског порекла. Овога пута је кесица марихуане пронађена у наслону за руке на задњем седишту њиховог аутомобила.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво