Први посетиоци у римском Колосеуму после 84 дана

Kолосеум, најпознатија туристичка атракција Италије и симбол Вечног града, поново је отворен за посетиоце пошто је због епидемије коронавируса био затворен 84 дана.

Прве две особе које су посетиле Kолосеум су једна жена из Рима и њен 11-годишњи син.

„То су јаке емоције, једва смо дочекали, радовали смо се и сваког дана смо проверавали датум поновног отварања“, рекла је Силвија, која је у обилазак повела сина Филипа, који је први пут посетио Kолосеум.

Посетиоцима се на улазу термоскенерима мери температура, а за обилазак чувеног амфитеатра обавезно је коришћење заштитне маске.

Људи из иностранства чине 70 одсто од укупног броја посетилаца Археолошког парка Kолосеум који обухвата и Римски форум, а прошле године је забележено 7,5 милиона посетилаца, рекла је директорка Алфонсина Русо.

Ранијих година је у просеку 20.000 људи дневно посећивало Археолошки парк Kолосеум, док ће их сада бити, у просеку, судећи према броју продатих карата, између 1.200 и 1.600 дневно.

Италија је најавила да ће 3. јуна отворити границе за земље ЕУ и Шенгена, а од 15. јуна и за државе ван тог подручја, после три месеца блокаде уведене због корона вируса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво