Никада се нису посвађали, све деле и једу из истог тањира и тако више од пола века

Јаблан и Драгица Вељковић, из села Живково код Лесковца, заједно су 55 година. Годишњицу брака прославили су скромно, какав им је био и живот, али са радошћу због здравог и богатог потомства, и поруком да се у браку све мора делити.

За 55 година брака нису се посвађали.  

„Па само слога гради кућу. Ако нема слога нема кућа. Мора жена да се слуша“, тврди слављеник, Јаблан Вељковић из махале Сливче.                        

Направили су куће за синове. Помогли ћерки. Највеће богатство им је потомство. Осам унука и још толико праунука. Вељковићи су једноставно срећна породица. За пример младима.              

„Пример за све комшије, за сваког младог човека који какав год проблем да има, могу да кажу да је тај проблем решив“, сведочи комшија Драган Станковић.

Више од пола века деле добро и зло. И за годишњицу брака не могу другачије. Јаблан и Драгица Вељковић из села Живково, односно махале Сливче, од када су заједно једу из истог тањира. Често је био пасуљ и то без меса. И данас им је сладак као када су били млади.

„Из једног тањира једемо 55 година од како смо се узели. Само кад дођу гости не једемо“, открива Јаблан.

„Све делимо. Све напола. Пола крушка, пола јабука, пола банана, бомбоне. Само ракију не делимо и пиво“, каже Драгица.            

Јаблан и Драгица поносно шетају сокаком као пре више од пола века. Имају чиме да се поносе. И данас колико могу помажу деци. Тренутно су заокупљени најстаријим унуком Вељком који на њихово велико задовољство планира женидбу на јесен.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво