Норвешки министар отворио тунеле сечењем врпце у својој канцеларији

Упркос томе што су мере социјалног удаљавања спречиле норвешког министра да на уобичајен начин отвори новоиграђене тунеле „Хундваг“ и „Еиганес“, Кнут Арилд Хареиде имао је проактиван приступ том проблему – врпцу је пресекао у својој канцеларији.

Норвешко министарство саобраћаја објавило је фотографију Кнута самог у својој канцеларији како пресеца врпцу испред компјутерског екрана док иза њега стоје балони.

И тако је норвешки министар отворио путни пројекат у оквиру великог транспортног система Ријфаст, који чини најдужа мрежа тунела испод површине мора на свету дужине 14,3 километара.

Пројекат „Ријфаст“ је сада коначно завршен, осам година након почетка радова, а коштао је 11,6 милијарди евра. 

Већа церемонија је планирана, али је првобитно одложена, а онда и отказана због глобалне пандемије коронавируса, што је оставило министра саобраћаја самог са маказама, врпцом, неколико балона и видео-линком са другом званичницима.

„Оно што ми недостаје код отварања јесте што могу да упознам људе и менаџере који су реализовали овај фантастичан пројекат. Умногоме је јединствен и волео бих да могу да им се захвалим лично“, рекао је Хареиде за медијски сервис НРК.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво