Огромни коронавирус на улицама јужне Индије - покреће га мотор од 100 кубика

Корона-возило, изум је којим у Индији покушавају да пренесу поруку о томе да „треба остати код куће“ јер Ковид-19 одузима животе широм света.

Мало зелено возило украшено је црвеним шиљцима, дневно пређе доста километара у технолошком чворишту - граду Хајдерабад, и подсећа грађане на опасности од коронавируса.

„Људи се не плаше због актуелне ситуације са новим вирусом и још увек су на улицама упркос јасној опасности", изјавио је за АФП 67-годишњи Јадав, креатор корона-возила, иначе власник штампарије у Хајдербаду.

„Моја порука кроз креирање оваквог возила је да је опасно бити на улици и да је најсигурније место тренутно дом", додао је Јадав који у овом подухвату има подршку локалне полиције.

Јадав је најавио да ће возило донирати локалним властима.

Изумитељ корона-возила иначе је власник Гинисовог светског рекорда за дизајн највећег трицикла на свету.

Јадав је током своје дуге уметничке каријере, такође дизајнирао аутомобиле у виду хамбургера, лопте, рачунара...

У граду Ченај на југу државе, забележен је још један пример несвакидашњег апеловања на подизање свести о коронавирусу.

Полицијски инспектор Рајеш Бабу, придружио се локалном уметнику и заједно су дизајнирали кацигу са црвеним шиљцима и сијалицама, како би упозоравали возаче на опасност од вируса.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво