Увозни празници славе се и у домаћим кафанама

У нашој традицији 14. фебруар обележава се као Свети Трифун, слава виноградара, али у градовима и код младих, познатији је као Дан заљубљених.

Одмах после Нове године, јелке и Деда Мраза, у књижаре, на билборде и концертне дворане стиже знак срца.

„Публика генерално воли да има неки повод да би изашла и посетила неки културни догађај али врло често то буде и маркетиншки трик. Углавном, за 14. фебруар су то музичари који имају више романтичних песама“, каже Милица Шеварлић из Дома oмладине.

Различита су мишљења о томе која песма је најљубавнија, али сигурно је да скоро свака исписује стихове и ноте о љубави. Зато и није чудно што се овај празник најчешће обележава уз музику.

Протеклих дана билетарнице су имале много посла. Док су музичари бирали салу за наступ, публика је хрлила да нађе место у њој.

Према статистици само једне године у Италији продато је више од 14.000 ружа на дан заљубљених. Из свих наших излога позивају нас да на овај дан куповином докажемо да некога волимо.

И док већина продаваца производа и услуга управо дан љубави користи као мамац за купце једна кафана у Београду, мислила је и на оне који немају са ким да проведу данашњи дан, прославом „Анти Валентајна“.

„Решили смо да ове године направимо нешто тотално другачије. Једноставно, да људи који немају љубав или су тренутно разочарани, да их ништа то не спречава и да могу да се забаве“, Богдан Срејовић из једне од кафана у Београду.

И док љубитељи музике слушају Јосипу Лисац, групу „Ничим изазван“ или мостарске амбасадоре Севдаха, за оне који су пропустили провод, убрзо ће срца заменити број осам, и имаће прилику да већ друге недеље марта поправе утисак.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво