Уместо скијања, купање у мору – Норвешка у нову годину ушла са 19 степени

Становници западне обале Норвешке у неверици су дочекали јануар, у којем су забележено рекордно високе температуре, а јуче је измерено невероватних 19 степени Целзијуса.

У периоду године када у Норвешкој температуре обично иду неколико степени испод нуле, на западној обали у селу Сундалсора измерено је чак 19 степени Целзијуса.

Тиме је разлика између јучерашње температуре и просечне температуре за ово доба године достигла 25 степени Целзијуса.

Јучерашњи дан је уједно најтоплији икада измерен дан у периоду од децембра до фебруара у Скандинавији.

Иако је многима пријало топло време, високе температуре забринуле су надлежне и стручњаке.

„Толико је топло да су људи напољу у мајицама. У ово доба године обично скијају, али је то немогуће по оваквом времену“, рекла је Ивон Волд, градоначелница Рауме, која је топло време искористила и да се окупа у мору.

Би-Би-Сијев метеоролог и прогнозер Питер Макавард рекао је да је главни узрок за рекордну температуру ветар фен, који је изненада донео топло време у одређено подручје.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво