Нинџа студенткиња – написала есеј невидљивим мастилом

На потпуно изненађење свог професора, Јапанка Еими Хага, која студира историју нинџи, предала је есеј, који је чинио само празан лист папира. Хага је, међутим, добила највишу оцену за њега, јер је професор схватио да је рад писан невидљивим мастилом, по угледу на нинџе, преноси Би-Би-Си.

Остајући верна ономе што изучава, студенткиња је користила нинџа технику „абуридаши“, која подразумева коришћење специјалног мастила. Хага је провела сате натапајући и мрвећи зрна соје да би га направила.

И баш као што смо гледали на филмовима, када је професор загрејао папир, речи су се магично појавиле на њему.

„То је нешто што сам научила из једне књиге коју сам прочитала још као мала. Само сам се надала да никоме неће пасти на памет иста идеја“, рекла је Хага за Би-Би-Си.

За нинџе се заинтересовала још од малена када је гледала анимиране серијале на телевизији.

Након што се уписала на Универзитет Мие, бруцошкиња је одмах изабрала историју нинџи као један од предмета, а за есеј јој је тражено да пише о посети Музеју нинџи „Игарју“.

„Када је професор на часу рекао да ће давати високе оцене за креативност, одлучила сам да напишем есеј који ће се разликовати од других. После кратког размишљања пала ми је идеја о абуридашију“, каже Хага.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво