Одбрана дипломског у селу

Да култура постоји и у најмањем селу Србије, доказ је дипломска монодрама Ивана Тодоровића, коју је извео у својој родној Лугавчини код Смедерева. У представи, као и у животу, он је глумац и керамичар.

Од своје десете године, Иван Тодоровић је, помажући оцу, почео да лепи плочице. Са исто толико година је одлучио и да постане глумац. Своју дипломску монодраму премијерно је извео у родном селу. Не одустаје ни од једне љубави.

„Ако дође улога у серији или филму, прихватићу је, а ако није тако, зашто се онда не бих бавио керамиком, која ми помаже у егзистенцији“, рекао је Тодоровић.

Представа Ти одлучи, ја не могу написана је према догађајима из живота Иванове породице. Доминантни јунак је, наравно, отац.

Говорећи о дипломској монодрами свог сина, Драган Тодоровић сматра да је Иван то стварно донео на некакав комичан начин. „И стварно сам задовољан својим ликом у представи“, истакао је поносни отац.

Своје задовољство не крије ни Иванов професор, Иван Јевтовић: „За мене је он у групи људи, студената са моје класе, који су имали храброст и смелост да управо нешто што је актуелна светска драматургија подражава у потпуности, а то је да искрено иступите са својим дилемама и питањима.“

Представи су се посебно обрадовали и мештани Лугавчине, од којих су неки упознати са дешавањима у представи.

Професор Владимир Јевтовић једном је рекао да за позориште није битна локација, нити опремљеност сцене, већ је довољно да на истом месту буде спреман глумац и публика која жели да га чује. То Иван изнова доказује.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво